Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2017

Dubben over duurzaamheidsgeld

KAAG EN BRAASSEM – Het college van burgemeester en wethouders wil 150.000 euro, dat bestemd is voor duurzaamheid, terugzetten in het gemeentelijke potje 'algemene reserve'. Gemeenteraadslid Gino Wesselman (D66) is het hier niet mee eens, zo liet hij maandag 16 oktober weten.


Wesselman: ,,Gezien onze ambitie om energieneutraal te zijn in 2040, moeten we kijken of we die 150.000 euro voor duurzaamheid kunnen behouden.'' Hij gaat een voorstel schrijven, om die 150.000 euro te gebruiken voor extra duurzaamheidspilots om nieuwe initiatieven op gang te brengen.'' Desgevraagd laat LKB-voorman Ton van Velzen weten, deze gedachtegang niet te steunen. ,,Geld dat je niet besteedt, moet je in de algemene reserves douwen. Als je het nodig hebt, kun je het altijd gebruiken. We willen zo min mogelijk reservepotjes.''