Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 oktober 2017

Snel internet kruipt dichterbij

KAAG EN BRAASSEM – Er is nog altijd de mogelijkheid, dat inwoners van het buitengebied sneller internet krijgen. Meer dan 60% van de buitengebiedbewoners heeft namelijk via een inschrijving aangegeven, dat ze dit type internet willen gebruiken. Het bedrijf DICO Breedband Buitengebied had eerder dit jaar opgeroepen om deze wens aan te geven.

Een gemeentelijk woordvoerder laat weten: ,,De inschrijving is bedoeld om marktpotentie inzichtelijk te maken. Om interessant te zijn voor marktpartijen is een percentage van 60% de doelstelling. Dit is behaald. Momenteel zijn wij met enkele marktpartijen in gesprek over het aanleggen van de glasvezel in het buitengebied. Dit gaat om de uitvoeringsvoorwaarden.

Als wij hier overeenstemming in hebben dan zal er een convenant met de marktpartij worden gesloten. Dit zal in het derde en vierde kwartaal plaatsvinden. Hierna zal de marktpartij beginnen met een netwerkontwerp en beginnen met de klantwerving. Verwacht wordt dat er in het tweede kwartaal (van 2018, JD) gestart zal worden met de uitvoering. Dit zal in totaal anderhalf jaar duren.'' Dit hangt wel af van allerlei omstandigheden, zoals het kunnen krijgen van een overeenkomst en of er voldoende mensen daadwerkelijk willen meedoen met het snelle internet.