Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 oktober 2017

Vier trekkershutten stap dichterbij

LEIMUIDEN – Van het college van burgemeester en wethouders mogen er vier trekkershutten komen op het perceel Vriezekoop 11j. Dit besluit is genomen, ondanks de discussie die er momenteel is in de gemeenteraad over het bouwen van vakantiewoningen langs de Drechtoever.  
Door Joep Derksen


Wethouder Henk Hoek (CDA) licht toe, waarom het college niet gewacht heeft met een besluit hierover te nemen. Volgens hem wordt er bij de behandeling van zo'n aanvraag 'een eigen en officiële route' gelopen, waar het gaat om bezwaar maken tegen zo'n voorstel en de besluitvorming. Uit de stukken blijkt, dat er door omwonenden en belanghebbenden veel bezwaren zijn binnengekomen tegen de komst van de trekkershutten. Moet het belang van de individu niet wijken voor het algemeen belang? Hoek: ,,We hebben gezegd dat we de gemeente verder door willen ontwikkelen op het gebied van recreatie. Als er een initiatief komt, en meerdere inwoners laten hetzelfde geluid horen, is het voor het college niet gebleken, dat hun mening het algemeen belang is. Dit is een recreatief initiatief, dat past in het beleid, dat we met elkaar (de gemeenteraad en het college, JD) hebben afgesproken. Daarmee gaan we aan de slag.'' De gemeenteraad moet nog als laatste een oordeel geven over de komst van de vier trekkershutten.