Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 november 2017

Bomen houtwal ,,minder laag gesnoeid''

OEGSTGEEST – Nog altijd worden inwoners van de wijk Haaswijk af en toe trillend wakker. Iedere dag passeren zij de ooit zo florerende houtwal aan het Componistenpad, waar een half jaar geleden een kaalslag heeft plaatsgevonden. Alle bomen en struiken werden tot een hoogte van 50 centimeter boven de grond 'gesnoeid'. Gemeenteraadslid Gerlof Kruidhof (PrO) riep donderdag 23 november op, dat eenzelfde scenario niet nog een keer moet gebeuren.

Door Joep Derksen


Binnenkort is namelijk een andere houtwal in dezelfde wijk aan de beurt. Kruidhof pleitte er bij het college voor, dat dit keer de gemeente moet gaan voor 'natuurkwaliteit'. Hij kreeg een kleine toezegging van wethouder Jos Roeffen, die liet weten dat de snoeiwerkzaamheden op de waterkering in drie delen worden uitgevoerd. De waterkering bij het Componistenpad was vrij smal. Het onderhoud is zeer gecompliceerd als je niet op de wal zelf kunt komen.'' Maar omdat de waterkering die nu aan de beurt is, toch een stuk breder is, kunnen er grotere bomen blijven staan. ,,Er zal iets minder laag gesnoeid worden dan op het eerste deel. Ook de natuurkwaliteit wordt in acht genomen.'' De komende week gaat de wethouder samen met de omwonenden de situatie ter plekke bekijken.