Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 november 2017

Meer steun voor regionale Rekenkamer

OEGSTGEEST – Een deel van de politieke partijen wil af van de huidige Rekenkamer en deze vervangen voor een regionale variant. Alle politici zijn het eens, dat de leden van de Rekenkamer goed werk verrichten, maar er is groeiende onrust over de kosten die de leden van de Rekenkamer in rekening brengen.

Door Joep Derksen

Fractievoorzitter Tim van Tongeren (PrO) riep in een motie op om te onderzoeken of een regionale Rekenkamer beter en goedkoper zou kunnen werken. ,,Als ik een auto heb, die het goed doet, maar een benzineverbruik heeft van hier tot Tokio, doe ik hem ook weg. De mensen van de huidige Rekenkamer hebben om een substantiële salarisverhoging gevraagd. Voor hetzelfde geld zullen ze nog minder onderzoeken doen.'' Hij werd in deze gedachtegang gesteund door D66 en Lokaal Oegstgeest.


Maar fractievoorzitter Sven Spaargaren (VVD) liet weten, dat zijn partij tevreden is met de kwaliteit van het werk, dat de Rekenkamer aanlevert. ,,We moeten niet aanraken, wat heel goed functioneert.'' De twee overige coalitiepartijen CDA en HVO waren het hier mee eens. De stemmen staakten over dit onderwerp, omdat er één raadslid niet aanwezig was tijdens de vergadering. In december buigt de raad zich opnieuw over deze kwestie.