Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 december 2017

BIZ gaat van start

Nieuwkoop – Binnen drie maanden is het gebeurd: in een nog nooit vertoonde daad van eensgezindheid hebben de ondernemers van het Reghthuysplein een BIZ (Bedrijfsinvesteringszone) opgezet. Woensdag 6 december ondertekent wethouder Paul Platen (VVD) samen met vertegenwoordigers van de Reghthuyspleinondernemers een overeenkomst. De BIZ gaat op 1 januari 2018 van start.

Volgens de afspraken van de BIZ leggen de ondernemers jaarlijks 15.000 euro bijeen, zodat het Reghthuysplein er nog veel fraaier uit kan zien. De gemeente int dat geld via een extra toeslag op de OZB, maar schiet het ook alvast grotendeels voor. Een speciaal opgerichte 'Vereniging BIZ Reghthuysplein' geeft vervolgens dat geld uit aan allerlei activiteiten en spullen voor de verfraaiing van het gebied.

De mogelijkheden hiervoor zijn enorm; zo kunnen voortaan speciale paas-, Valentijn- en sinterklaasacties gehouden worden. Maar ook kan het Reghthuysplein opgefleurd worden met extra bloembakken. Dat er draagvlak is, blijkt ook uit een officiële enquete onder de veertig ondernemers. Maar liefst 36 van hen zijn voorstander van de BIZ.


Wethouder Paul Platen is blij met deze ontwikkeling, die razendsnel is gegaan: ,,Deze BIZ is binnen drie maanden opgezet. Er is een groot draagvlak voor de BIZ voor het Reghthuysplein. Dit is de eerste BIZ in Nieuwkoop. Het is niet iets van de gemeente, maar van de ondernemers. Zij moeten het willen en het initiatief tonen.''