Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 januari 2018

Natuurlijke speeltuin bij Ter Does

Hoogmade – Basisschool Ter Does krijgt niet alleen een nieuw schoolgebouw, maar ook een compleet vernieuwd schoolterrein. Directeur Kees Hagenaars heeft een landschapsarchitect ingeschakeld, die met nieuwe ideeën is gekomen.

De tijd van de wipkip is voorgoed voorbij; ook voor basisschoolterreinen. Bij Ter Does moet een 'natuurlijke speeltuin' komen. Een plek, waar kinderen met natuurlijk spelen bezig kunnen zijn, zonder dat ze vol modder in het schoolgebouw terug komen.


De school wil, dat er een boerderijtuin komt, met struiken vol bloemen, zodat die vlinders aantrekken. Over het plaatsen van een bijenhotel wordt nog nagedacht. Ook komen er een pannaveldje, zitplekjes en een klimtuig. Hagenaars zou ook graag zien, dat er groentetuintjes worden aangelegd. ,,Dan kunnen de bejaarden in de seniorenwoningen samen met de leerlingen die tuinen onderhouden. Als tegenprestatie kunnen de kinderen die senioren dan bijvoorbeeld computerles geven.'' Een werkgroep gaat de plannen voor de natuurlijke speeltuin later dit jaar beoordelen.