Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 januari 2018

Struinpad doet gemoederen verhitten

WOUBRUGGE – Het struinpad, dat wethouder Yvonne Peters eind vorig jaar opende, kan niet bij iedereen enthousiasme opwekken. Op de Facebookpagina 'Je bent pas een echte Woubruggenaar als....?' werd een filmpje gedeeld over de opening van het struinpad en de kritiek was niet van de lucht.

Door Joep Derksen

Binnen enkele dagen waren er al zo'n zestig reacties geplaatst. Meerdere mensen plaatsten foto's van hondenuitwerpselen, die daar op het struinpad door de eigenaren achtergelaten waren. ,,In de steden noemen ze dit een HUS, Honden Uitlaat Strook!'', oordeelde Jack Klijnstra. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel, constateert Wil Hoogenboom: ,,Hondenbezitters zijn dolblij met het struinpad. Gelukkig toch nog blijde Woubruggenaren.''

Fietsers klagen over het grint, dat van het struinpad op het naastgelegen fietspad komt te liggen. Ook het pad zelf, krijgt weinig handen op elkaar. Zo stelt Marijke Boer: ,,Zonde van het geld, het loopt waardeloos en je krijgt er ontzettend vieze schoenen van.'' Veel mensen vinden het wandelpad, dat net naast het geasfalteerde fietspad is aangelegd zonde van het geld. Esther Geel-Ockhuyijsen tipt de gemeente: ,,Wat vaker maaien zou én goedkoper en beter zijn geweest denk ik! Dat grit is in ieder geval hele vieze troep.''


De idee voor het struinpad zou gekomen zijn uit een inspraaktraject 'Kernen in hun kracht'. Inwoners wilden een wandelpad naast het fietspad op de Oudelandse Dijk, zodat ze niet het gevaar lopen om door een scheurende wielrenner overreden te worden. Coby Evers-Duiker is het daar niet mee eens. ,,Ik loop liever op het verharde pad, dan op zo een pad.'' Hilda Pierik beaamt: ,,Gaan we leuk achter elkaar aan lopen! Maar de fietsers kunnen lekker hard door racen.'' Toch heeft het nieuwe struinpad ook voorstanders. Zoals Véronique Blommaart, die op de Facebookpagina stelt: ,,Wat een negativiteit. Dit pad is bedacht door Woubruggenaars die hier hard hun best voor hebben gedaan.'' Wethouder Peters laat weten: ,,Het idee voor dit pad is inderdaad afkomstig van de inwoners uit Woubrugge zelf, naar voren gebracht in het traject ‘kernen in hun kracht’. Wij hebben dit als gemeente graag mogelijk gemaakt en bij de opening waren er zeker veel blije gezichten. Dat niet iedereen er even blij is is, is natuurlijk jammer. Helaas kunnen we het niet iedereen naar de zin maken."