Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 februari 2018

Appartementencomplex en superloods


[OUD ADE] Een appartementencomplex van tien woningen aan de Leidseweg 14; het college van burgemeester en wethouders ziet dit wel zitten. Toch zitten er nog een hoop haken en ogen aan dit bouwplan.

Volgens de nota inbreidingslocaties moeten de goot- en nokhoogte van dit bouwcomplex aansluiten op de bestaande omgeving. Bovendien zijn in dit gebied 'vrijstaande of twee-onder-een-kapwoningen wenselijk' en moet er minimaal drie meter van de erfgrens gebouwd worden. Hoewel deze nota een richtlijn is, laat een ambtelijk advies weten, dat het ontwerp ,,meer aansluiting moet zoeken bij deze richtlijnen''. Ook staan er in de bouwplannen slechts 11 parkeerplaatsen ingetekend, terwijl er minimaal 15 gerealiseerd moeten worden. Wethouder Yvonne Peters laat dan ook weten over dit bouwplan: ,,Er zitten nog uitdagingen in.''

Wat is de maximale hoogte van het te bouwen appartementencomplex? Hierop informeert een gemeentelijk woordvoerder: ,,Daar zijn geen heel strikte regels voor. Wat de hoogte en omvang zijn weten we dus nog niet. Dat kan variëren. Wat wel duidelijk is, is dat er aan het huidige ontwerp nog geschaafd moet worden. Wat het resultaat daarvan is, is nu nog niet duidelijk.'' De omwonenden moet nog om een mening worden gevraagd door de appartementencomplexbouwer.
De initiatiefnemer voor het appartementencomplex heeft nog meer plannen. Zo wil hij de bestaande loods slopen en vervangen voor een twee keer zo grote loods. Het college van burgemeester en wethouders vindt dit 'in principe wenselijk'. Wel moeten de omwonenden hierover ook hun mening kunnen geven en moet de nieuwe loods 'milieuhygiënisch inpasbaar zijn'. In ambtelijke stukken staat, dat de initiatiefnemer zijn plannen al heeft voorgelegd aan de omwonenden en afgevaardigden van het dorpshuis en dat deze gesprekken ,,op een plezierige en constructieve wijze verliepen''. Of er ook bezwaren waren van omwonenden tijdens deze plezierige gesprekken, wordt niet aangegeven. Dus moet de initiatiefnemer een schriftelijk verslag geven aan de gemeente, waarin de reacties van de omwonenden zijn opgenomen. Ook moet dan toegelicht worden of en hoe het bouwplan voor de twee keer zo grote loods wordt aangepast.