Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 februari 2018

Haarman geeft wethouderschap op


KAAG EN BRAASSEM > D66 is druk op zoek naar een andere lokale bestuurder. De huidige wethouder, Herman Haarman, wil namelijk na de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart zijn functie opgeven voor een geschikte kandidaat uit deze gemeente.

Is er iets aan de hand, omdat een bestuurder van tevoren al aankondigt, dat hij op wil stappen? Nee dus, zo laat Wim Hendriksen, secretaris ad interim van het D66-bestuur, weten. ,,Haarman was een heel goede wethouder. Maar hij komt van buiten de gemeente en is niet de gedoodverfde kandidaat.'' Alleen als er geen enkele geschikte inwoners blijkt te zijn, die het wethouderswerk kan doen, komt Haarman na de gemeenteraadsverkiezingen nog in beeld.''

Twee jaar geleden werd Haarman benoemd tot D66-wethouder, nadat zijn voorganger Harry van Schooten (SVKB) er mee ophield. ,,Destijds solliciteerde ik op de vacature en heb toen gezegd, dat ik bereid ben om een zekere kennisoverdracht te vervullen. Hier in Kaag en Braassem heeft D66 een jonge afdeling (de partij zit pas vier jaar in de gemeenteraad, red.). Ik wil helpen om lokale wethouderskandidaten te recruteren.''

Iedere inwoner van Kaag en Braassem, die zich- of haarzelf een goede wethouderskandidaat vindt, kan zich tot 1 maart aanmelden bij D66. Haarman: ,,We moeten afwachten wat het op gaat leveren. In de tweede week van maart halen we het net op en kijken we welke mensen zich hebben gemeld en of dat voldoende geschikte kandidaten oplevert om uiteindelijk een keuzevoordracht te doen.'' Als Haarman definitief niet terugkeert als wethouder, gaat hij verder met zijn interimmanagementbedrijf.