Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 februari 2018

Huizen, recreatie en natuur voor kassen


Nieuwkoop – Tot voor kort was de Provincie Zuid-Holland terughoudend over de herontwikkeling van de Paradijsweg ‘natte kant’. Maar nu komt er toch een kans om aan de Paradijsweg (aan de plaskant) kassen weg te halen en te vervangen door recreatieve voorzieningen, natuur en woningen.

Vorig jaar ontwikkelden tuinders aan de Paradijsweg ‘natte kant’ gezamenlijk een visie voor de toekomst van het verouderde glastuinbouwgebied. De kassen daar hebben niet het eeuwige leven en er zijn niet veel mensen, die zitten te springen om de kassenbedrijven over te nemen. En dus schreven de initiatiefnemers een plan, om de kassen te vervangen door 'blauw (natuur), groen (recreatie) en rood (huizen)'.

Na het verschijnen van de visie was de Provincie Zuid-Holland nog huiverig over deze plannen, maar dat veranderde langzamerhand. Wethouder Paul Platen informeert: ,,Glastuinbouw aan dit deel van de Paradijsweg heeft op termijn wellicht geen toekomst. Daarom hebben de tuinders een plan voor de herontwikkeling van het gebied gemaakt. De Provincie had op het oorspronkelijke plan enkele aandachtspunten, waar de initiatiefnemers mee aan de slag zijn gegaan.'' De Provincie en de gemeente werden hier bij op een goede manier betrokken en dat zorgde voor een succesvolle uitkomst. Het plan is het om gebiedje rond Paradijsweg 60 (waar het bedrijf van de Gebroeders Rekelhof zijn gevestigd) en de directe omgeving als pilot voor het hele gebied als eerste aan te pakken.

Platen: ,,Het gaat hier om kassen, die worden omgezet. Er komen dus onder meer recreatieve voorzieningen en natuurlijke elementen, zoals rietkragen. Bij de voorzieningen gaat het bijvoorbeeld om een wandelpad met uitzichten op de plas, een zwemsteiger of een aanlegsteiger. Daarnaast komen er een aantal huizen om het geheel te financieren.'' Hij is blij met dit resultaat en wil dit op korte termijn bespreken met verantwoordelijk Gedeputeerde Bom-Lemstra van de Provincie Zuid-Holland. ,,Zodat er een definitief akkoord komt om verdere stappen te zetten naar de realisatie van dit unieke project.''