Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 februari 2018

Niet blij met bouwplannen


[OUDE WETERING] De omwonenden van de voormalige Gerardusschool zijn helemaal niet zo blij met de huidige bouwplannen voor de extra sociale woningen. Dat bleek maandag 19 februari tijdens de raadsvergadering.

Wouter van der Weijden en Ina Brugman spraken mede namens tien andere bewoners in. ,,We zijn niet tegen de bouw van appartementen voor seniorenwoningen, maar wel hoe het in het TOP traject tot stand is gekomen. Uitgangspunt was, dat het gebouw ongeveer de omvang van de Gerardusschool zou krijgen. Maar in het verslag (over de bijeenkomst in het TOP traject, JD) stond niets over de zorgen van omwonenden over de hoogte en dat het gebouw erg dicht bij de huizen van de bewoners zou komen.''

Wethouder Floris Schoonderwoerd had in de media laten weten, dat de wijk geen bezwaar heeft tegen de nieuwbouw, maar Brugman stelde: ,,We hadden geen bezwaar tegen nieuwbouw, omdat we niet wisten, wat er op de plaats van de Gerardusschool zou komen. Nieuwbouw zou een opwaardering voor de wijk kunnen zijn, maar dan wel met behoud van dezelfde bouwuitgangspunten.'' SVKB-raadsleden wezen de wethouder er op, dat de bezwaren van omwonenden, die tijdens een TOP traject worden geuit, ook moeten kunnen leiden tot aanpassingen aan een bouwplan. Inwonerraadslid Peter van Dijk (VVD) maakte zich zorgen over verborgen kosten voor de bouw van deze sociale woningen. En dat de gemeente opdraait voor die kosten.

Schoonderwoerd liet weten, dat het TOP traject later dit jaar geëvalueerd wordt. ,,We hebben geprobeerd dit in gang te zetten. Of het geslaagd is, gaan we de komende tijd onder de loep nemen.'' De gemeenteraadsleden gaan over twee weken praten, hoe hoog de flat met extra sociale woningen mag worden.