Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2018

Langer zorg voor probleemjongeren


OEGSTGEEST – Kinderen die onder toezicht staan van jeugdzorg, worden in Oegstgeest op hun 18de niet ineens aan hun lot overgelaten. Deze belofte deed wethouder Jos Roeffen donderdag 19 april naar aanleiding van een vraag van raadslid Ingrid van Dillen (CDA).

Jongeren zijn namelijk niet opeens volwassen, als ze hun 18de verjaardag vieren. Zij weten vaak niets over alle uitdagingen, die hen nog te wachten staat, waar het gaat over wonen, opleiding, inkomen, werk, zorg en ondersteuning. Maar volgens de wet stopt de vergoeding voor de pleegzorg dan wel. En dat betekent voor sommige jongeren, dat ze uit het pleeggezin worden gezet. Het is geen verrassing, dat ze dan vaak opnieuw in de problemen komen. Van Dillen riep het college op, om er voor te zorgen, dat dit soort situaties niet in Oegstgeest gebeuren. Het liefst ziet ze, dat jongeren tot hun 21ste bij een pleeggezin kunnen wonen. Zo ver wilde Roeffen niet gaan, maar hij liet wel weten, dat jongeren ,,gevraagd wordt naar hun behoefte als ze 17,5 jaar oud zijn. Als het echt noodzakelijk is dat jongeren van 18 nog enige zorg nodig hebben, dan wordt die zorg verstrekt. Het is niet de bedoeling om dat door te trekken tot 21 jaar.''