Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 juni 2018

Geen kap voorafgaand aan bomenbeleid


OEGSTGEEST – Bewoners van de Anemonenlaan zijn ongerust; zij vrezen dat een prachtige strook groen verdwijnt voor de komst van extra parkeerplaatsen. Gemeenteraadslid Nico Janssen (PrO) nam het donderdag 31 mei voor hen op tijdens de raadsvergadering. Hij wees wethouder Jos Roeffen (Hart voor Oegstgeest) nog maar eens een keer op de eerder door de raad aangenomen motie 'Kappen met kappen'. En dat de raad eerst nog een bomenbeleid moet vaststellen, voordat nieuwe kapactiviteiten eventueel kunnen plaatsvinden door de gemeente.

Roeffen, die binnenkort geen wethouder meer is, kon Janssen deels gerust stellen. Hij liet het PrO-raadslid weten, dat er dit jaar waarschijnlijk niet meer gekapt gaat worden in de Anemonenlaan. ,,Als er al gekapt gaat worden, gaat dat pas rond februari volgend jaar plaatsvinden. Ruim voor die tijd heeft u het bomenbeleid vastgesteld en dan zal met het bomenbeleid rekening gehouden worden.'' De wethouder zegde ook toe, dat hij de situatie van de Anemonenlaan onder de aandacht zal brengen bij de ambtenaren.