Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2018

Grond moet weg


[LEIMUIDEN] De eigenaar van het perceel Vriezekoop 67 krijgt drie maanden de tijd om een door hem aangebrachte grondverhoging te verwijderen. Als hij dat niet doet, krijgt hij een dwangsom van 1.000 euro aan de broek van de gemeente. Een handhavingstraject is opgestart, nadat een buurman klaagde over de verhoogde grond.

Op basis van het bestemmingsplan “Buitengebied Jacobswoude” is het verboden om
in de zone Drechtoevers de gronden te gebruiken voor het verhogen van de bodem. Het perceel Vriezekoop 67 valt binnen deze zone. De grondeigenaar heeft verklaard, dat hij de grond maar tijdelijk had opgehoogd en uiteindelijk weer wil verspreiden op zijn terrein. Hiervoor krijgt hij dus drie maanden de tijd.

Overigens betwijfelt de man, of de gemeente hem kan verplichten, dat hij de grond uit moet vlakken. Hij verwijst hierbij naar een gerechtelijke procedure, die een andere agrariër had gewonnen van de gemeente hierover. Wethouder Yvonne Peters laat weten: ,,Volgens onze jurist valt dit terrein onder het bestemmingsplan Buitengebied, speciaal de Drechtoevers. Wij menen dat we handhavend kunnen optreden.''