Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 juni 2018

Nieuwe collegeleden bekend


[KAAG EN BRAASSEM] De kogel is door de kerk: wethouders Henk Hoek (CDA) en Herman Haarman (D66) keren niet terug in het nieuwe college. Wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO) blijft wel aan, net als Yvonne Peters (VVD). Zij worden de komende vier jaar geflankeerd door Petra van der Wereld (SVKB) en Inge van der Meer (D66). Hierdoor wordt Schoonderwoerd het enige mannelijke collegelid.

Ook de zogeheten 'portefeuilles' zijn verdeeld; dat zijn de onderwerpen waar de wethouders zich mee bezig gaan houden. Schoonderwoerd heeft als hoofd aandachtspunten in z’n portefeuille:
Jeugd, omgevingsvisie, wonen en coördinerend wethouder MAG (Maatschappelijke Agenda, JD). Van der Wereld bekommert zich om: Zorg, recreatie en toerisme, financiën en ze is coördinerend wethouder voor communicatie en participatie.

Peters richt zich op: Leefomgeving, grondexploitaties en projecten, economie en werk en inkomen. Daarnaast is zij coördinerend wethouder Ruimte. Van der Meer is een echte nieuwkomer in de lokale politiek, maar haar ster rijst snel. Als wethouder houdt ze zich bezig met de portefeuilles Ruimtelijke ontwikkeling en Duurzaamheid. Maandag 4 juni werden de nieuwe collegeleden gepresenteerd.