Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2018

Gemeente wil niet voorbarig optreden


[LEIMUIDEN] Het college van burgemeester en wethouders gaat niet handhaven, waar het gaat om het terrein Westeinde 19. Omwonenden maken zich zorgen over onder meer overlast, waar het gaat om arbeidsmigranten die hier mogelijk komen wonen. Ook zou de gemeente scherp moeten handhaven op het aantal steigers en ligplaatsen aan de Drecht op die locatie. Bovendien bestaat er angst, dat bouwmaterialen vol in het zicht komen te liggen en dat dit zorgt voor een 'rommelig aangezicht'.

Maar met deze verzoeken wordt dus niets gedaan. Wethouder Herman Haarman (D66) licht toe: ,,Een aantal stacaravans wordt vervangen door recreatiewoningen. Mensen zijn benauwd, dat dingen (bomen en struiken op de houtwal, JD) gekapt gaan worden en dat straks illegale bewoning gaat plaatsvinden. We vinden het voorbarig om nu al op te treden. De werkzaamheden moeten nog uitgevoerd worden. We willen niet op verwachtingen gaan handhaven, maar we moeten ze in de gelegenheid stellen om het uit te voeren.'' Waar het gaat om de angst voor de huisvesting van arbeidsmigranten reageert de gemeente in een ambtelijk document: ,,Momenteel worden de recreatiewoningen nog niet bewoond en is allerminst zeker, dat er in deze woningen arbeidsmigranten komen te wonen. Van een overtreding is dus nog geen sprake.''