Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2018

Fietsen tegen stofwisselingsziekte


[WOUBRUGGE] Ieder jaar worden in Nederland ongeveer 900 kinderen geboren met een stofwisselingsziekte. Maar weinig stofwisselingsziektes zijn te behandelen en in veel gevallen leidt dit tot een voortijdig overlijden van de patiënt. Maar er zijn mensen, die zich er voor inzetten om geld in te zamelen om hier wat tegen te doen.

Zo wordt van vrijdag 22 tot en met zondag 24 juni de Stofwisseltour gehouden. Meer dan twintig wielrenteams rijden drie dagen lang in estafette langs de Nederlandse academische ziekenhuizen. De teams rijden voor een overgroot deel voor een ziek of overleden kind. En op zondagmiddag 24 juni geeft burgemeester Marina van der Velde het startschot voor de laatste etappe. Zij doet dit om 16:00 uur aan de Boddens Hosangweg bij het bedrijf Inversa.

Naast het inzamelen van geld voor onderzoek naar Stofwisselingsziekten vragen de deelnemers aandacht voor deze nog grotendeels onbekende ziektes. Terwijl stofwisselingsziektes wellicht doodsoorzaak nummer één onder jonge kinderen zijn. Vorig jaar werd ruim 165.000 euro ingezameld voor de Stichting Stofwisselkracht. Voor meer informatie: www.stofwisseltour.nl.