Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 juli 2018

Plannen voor Koetshuis


[NIEUWKOOP] Wethouder Guus Elkhuizen maakte vorige week bekend, dat het Koetshuis (Dorpsstraat 33) gebruikt gaat worden voor mensen die in acute woningnood verkeren. Dat kunnen inwoners zijn, die midden in een scheiding zitten of mensen met financiële problemen. Maar ook mensen met een GGZ-achtergrond zouden hier onderdak kunnen krijgen.

De Woningstichting Nieuwkoop is eigenaar van het pand, maar directeur-bestuurder Caroline Nolet-Kolster gaf aan, dat ze niet van deze ideeën op de hoogte is. Zij had wel een gesprek met Elkhuizen en zijn collega Bernadette Wolters, maar dat ging volgens Nolet niet over de vraag waar de mensen met een acute woonvraag geplaatst moeten worden.

Fractievoorzitter Tom de Kleer (VVD) vond het maar ,,een behoorlijk rare gang van zaken dat WSN van niets weet.'' Elkhuizen benadrukte: ,,Ik heb in een kennismakingsgesprek heel duidelijk met haar gesproken over hoe het college kijkt naar de invulling van het Koetshuis. Ik heb een vervolgafspraak met de WSN over de invulling van het Koetshuis. Dat mevrouw Nolet zei, dat ze van niets wist, is abuis van haar kant. Als zij zich dat niet meer kan herinneren, dan ligt dat aan mevrouw Nolet.''

Nolet: ,,,,Het is iedereen een doorn in het oog, dat het Koetshuis al zo lang leeg staat. Wij onderzoeken scenario's en later dit jaar wordt hopelijk duidelijk, wat er met het Koetshuis gaat gebeuren.'' Kan het ook zijn, dat het Koetshuis gesloopt wordt, zodat er iets nieuws verschijnt? ,,Ja, dat behoort zeker tot de mogelijkheden.''