Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juli 2018

PRO en SVKB willen geen kaartleessysteem


[KAAG EN BRAASSEM] De vergaderingen van de gemeenteraad worden live uitgezonden via internet. Als raadsleden aan het woord komen, is er een ingehuurde kracht, die dan er voor zorgt, dat de naam van het raadslid in beeld verschijnt. Tijdens de vorige raadsperiode waren bijna alle partijen het er al over eens, dat dit veel beter gedigitaliseerd kan worden. Maar tijdens de raadsvergadering van woensdag 27 juni bleek, dat de twee grootste partijen PRO en SVKB toch niet over willen stappen.

PRO-raadslid Hans Klink liet weten, dat het cardreadersysteem 28.000 euro gaat kosten voor vijfenhalf jaar. Dat vond hij teveel. ,,Terwijl het prima gaat zo.'' Raadslid Karin van der Kaaden (CDA) wees er op, dat de investering helemaal niet zo hoog is. ,,De persoon die hier nu zit, kost al geld. Uiteindelijk gaat het maar om 1.600 euro extra voor de invoering van zo'n kaartleessysteem. Daarmee is de investering over vijf jaar relatief heel laag.'' Maar ook Ger van Emmerik (SVKB) vond, dat het menselijke handwerk 'prima functioneert'. Een pleidooi van fractievoorzitter Nick van Egmond (D66) om dit onderwerp van de agenda te halen, werd niet overgenomen. In de besluitvormende raadsvergadering van maandag 9 juli nemen de politieke partijen een definitief besluit.