Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juli 2018

Eerder schaatsen door warmteonderzoek


KAAG EN BRAASSEM > De gemeenteraad trekt 40.000 euro uit voor een onderzoek om huizen te verwarmen met warmte uit de Braassem. Er bestaat al een techniek, TEO, die wordt toegepast bij nieuwe huizen. Maar nog nooit is onderzocht of het oppervlaktewater van de Braassem ook bestaande woningen kan verwarmen. En als het antwoord daarop 'ja' is, heb je ineens een serieus alternatief voor het verdwijnen van het gas.

Het oorspronkelijke idee voor deze nieuwe manier van huizenverwarming kwam van de inwoners van Rijnsaterwoude. Nu wordt het dus ook door de politiek omarmd. De komende maanden wil de gemeente voor dit onderzoek ook een gooi doen naar een landelijke subsidiepot, waarin miljoenen euro's te verdelen zijn. VVD-fractievoorzitter Jan van der Geest heeft hoge verwachtingen van de proef: ,,Als we warmte trekken uit de Braassem, wordt het water eerder koud, dus kunnen we eerder schaatsen.''