Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2018

Verkeerd glas gebruikt


Ter Aar – LTO Noord Glaskracht maakt zich ernstig zorgen over de ontwikkelingsplannen voor Oostkanaalweg 30 in Ter Aar. Alle seinen leken op groen te staan voor de initiatiefnemer, die daar drie woningen wil bouwen. Voor de komst van die woningen moest 15.000 m2 aan oude kassen opgeruimd worden. En dat leek met deze 'Ruimte voor Ruimte regeling' gelukt, maar er zat een addertje onder het gras.

Enkele uren voordat de gemeenteraadsleden van Nieuwkoop dit bouwvoorstel bespraken, ontvingen ze een brief van Hans van Geest, Beleidsspecialist Ruimtelijke Ordening van LTO Noord Glaskracht. Hij legde daarin uit dat de initiatiefnemer ook oude kassen had meegeteld die op het perceel Oostkanaalweg 14 liggen en waarvan de glastuinbouwbestemming met dit plan wordt opgeheven. Als de raad hiermee in stemt, dan kan op dat terrein nooit meer glastuinbouw plaatsvinden. Van Geest: ,,Met een bestemming ‘agrarisch onbebouwd’ is het perceel niet meer beschikbaar voor glastuinbouwondernemers in het gebied, die willen uitbreiden en mogelijk interesse hebben in dit perceel. Hiermee worden volgens de LTO de belangen van de glastuinbouwondernemers mogelijk geschaad.” En dus moet de initiatiefnemer zijn glas voor de drie woningen maar ergens anders vandaan halen. Na een lange discussie besloten de gemeenteraadsleden, dat het college deze kwestie eerst maar moet uitzoeken, voordat zij goedkeuring geven over de komst van drie woningen aan de Oostkanaalweg 30.