Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 oktober 2018

Ondernemers bundelen krachten


Ter Aar – De winkeliers van het Lindenplein in Ter Aar willen een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) opzetten. Daarmee worden alle ondernemers op dat plein extra aangeslagen op hun WOZ-belasting. Het geld wordt gebruikt om het plein op te knappen en publiekstrekkende activiteiten op te zetten.

Als er bij de ondernemers draagvlak is voor deze BIZ, wil de gemeente graag ondersteunen bij het heffen van die belasting, zo laat wethouder Antoinette Ingwersen weten. Het totale bedrag, zo'n 18.000 euro wordt daarna overgemaakt naar een vereniging van de ondernemers, die het geld gaat beheren. Deze Vereniging BIZ Winkelcentrum Ter Aar kan dat geld dan bijvoorbeeld gebruiken voor het organiseren van de Sinterklaasintocht of het met bloemen opfleuren van het Lindenplein.

Uit een 'proefpeiling' blijkt, dat 72% van de geïnterviewde ondernemers mee wil doen met zo'n BIZ. Maar een officiële draagvlakmeting moet aantonen, dat er inderdaad voldoende steun is. Als dat het geval is, wordt de BIZ op 1 januari 2019 ingevoerd. Wethouder Ingwersen steunt het initiatief: ,,Het is goed dat ze zich verenigen en dat je zo een club hebt, die zich extra inzet voor de kwaliteit van het winkelcentrum.''