Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 november 2018

Geen geluidswal bij De Kickers


[LEIMUIDEN] De kans is levensgroot, dat de vurige wens van omwonenden voor een geluidswal bij De Kickers niet in vervulling gaat. Dat werd maandag 12 november duidelijk tijdens de gemeenteraadsvergadering.

De Tennisvereniging Leimuiden, voetbalvereniging De Kickers en projectontwikkelaar Vibu hebben een deal gesloten. De sportverenigingen mogen hun activiteiten uitbreiden, grotendeels op kosten van de projectontwikkelaar. Als tegenprestatie mag die projectontwikkelaar vervolgens 104 woningen in de buurt bouwen. Waaronder tientallen huizen op de dijk; een voormalige vuilstortplaats. Tientallen omwonenden riepen begin dit jaar op, tot de komst van een geluidswal. Ze waren bereid om geen juridische strijd te voeren, als onder meer die geluidswal er zou komen. Een echte toezegging kregen die bewoners echter niet. Wim Buskermolen, voorzitter van De Kickers '69 verwelkomde de uitgestoken hand, maar wilde deze voorwaarden pas bespreken, nadat de gemeenteraad haar akkoord had gegeven over het bestemmingsplan.

Nadat de raad dit gedaan had, hebben De Kickers en Vibu meerdere malen gesproken over de vraag, wie die geluidswal wil betalen. Echt verrassend is het niet, dat niemand daar zin in heeft. Dus komt die geluidswal er niet. Gemeenteraadslid Thijs Mooren (CDA) vroeg aan wethouder Yvonne Peters of de raad hier nog een stem in had. Het antwoord van Peters liet aan duidelijkheid niets te wensen over: ,,De raad heeft gemeend geen krediet extra krediet ter beschikking te stellen voor de geluidswal, in de hoop dat beide partijen er samen uit komen. Maar dat is niet gelukt.'' Wel zei ze te hopen, dat als De Kickers nog geld over houdt van de 930.000 euro, die deze vereniging onlangs incasseerde, dat geld gebruikt wordt voor ,,een investering in een toekomstbestendige relatie met de buurt'', oftewel de komst van een geluidswal.