Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 november 2018

Sociale woningen op voetbalveld


Koopwoningen langs de Ringvaart

LEIMUIDEN > Het leek donderdag 1 november wel of half Leimuiden naar de informatiebijeenkomst van het woningbouwproject Leimuiden-West was gekomen. In de kantine van voetbalclub De Kickers '69 was het afgeladen vol. De mensen dromden zich om de informatieborden en kregen te horen, dat het nieuwe kunstgras voetbalveld er al in september 2019 ligt. De tennisvereniging krijgt haar langverwachte tennisbaan en mini-baan ook eind volgend jaar. Op het achterste voetbalveld komen 24 sociale huurwoningen en langs de Ringvaart verschijnen nog eens tachtig koophuizen.

De te bouwen wijk gaat 'Nieuwe Rede' heten, zo onthulde directeur Fred Wagenaar van Vibu Projectontwikkeling. ,,De bouw van de woningen gaat in oktober of november 2019 beginnen en duurt zo'n twee jaar.'' Belangstellenden kunnen zich al inschrijven voor die nieuwe huizen; tachtig riante koopwoningen met een eigen aanlegplaats. Dat zal zeker wel een lief centje gaan kosten? ,,We hebben nog geen prijzen vastgesteld. Die moeten we berekenen, als het plan klaar is. Maar in de loop van volgend jaar beginnen we met de verkoop.''

Voorzitter Wim Buskermolen van De Kickers '69 is een blij man. De informatieavond is een nieuwe mijlpaal in een samenwerkingstraject met de tennisvereniging Leimuiden en Vibu, dat al vijf jaar aan de gang is. ,,Maar onze wens voor een kunstgrasveld bestaat al ruim tien jaar. Volgend jaar bestaan we vijftig jaar. Dan verdwijnt ons achterste veld, wordt het trainingsveld een natuurgras wedstrijdveld en een ander bestaand voetbalveld wordt een kunstgrasveld. Het eerste team blijft op natuurgras spelen.'' Buskermolen benadrukte, dat het kunstgrasveld geen rubberen korrels krijgt, maar waarschijnlijk wordt ingezaaid met duurzame kurkkorrels. De voetbalclub heeft nog meer wensen: zo moeten er in 2020 nog twee kleedkamers komen.

Die kleedkamers komen direct naast een nieuw gebouw voor de onderhoudsruimte van de TV Leimuiden te staan, meldde voorzitter Ed van Loo. Van de buitenkant lijkt het dan één gebouw. Van Loo is blij met de nieuwe tennisbaan en mini-baan. ,,We hebben gelukkig weer meer jeugd en met die nieuwe baan proberen we de volwassen leden, die we kwijt zijn geraakt, weer terug te krijgen.'' ondertussen zitten buurtbewoners Wim Zaalberg en Jan Glabbeek aan een tafel. ,,We raken ons uitzicht kwijt'', moppert Glabbeek. Ik kijk nu over de dijk heen, kan nog een bootje zien varen en allerlei beestjes zien lopen.'' Zaalberg is het er mee eens: ,,We hadden een heerlijk uitzicht. Maar ja, je kunt dit toch niet tegenhouden.''