Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 november 2018

Geld naar goede doelen


OEGSTGEEST – Vier organisaties kunnen binnenkort wat geld tegemoet zien van het gemeentebestuur. Zij hebben een aanvraag gedaan voor de 'Subsidieregeling experimenteerruimte burgerinitiatieven sociaal domein 2018'. En alle aanvragen zijn goedgekeurd door het college van burgemeester en wethouders.

De Stichting Vrienden van Cultuurhuis de Paulus krijgt 1.450 euro, zodat deze stichting zichzelf kan oprichten en kan zorgen voor de promotie van haar activiteiten. Het Dorpscentrum krijgt 1.980 euro, voor het verzorgen van 'georganiseerde' gesprekken aan de leestafel in de nieuwe ontmoetingsruimte. Het bedrag van 466 euro gaat naar het op kleine schaal organiseren uitstapjes voor 80+ers naar bijvoorbeeld musea en beurzen, De gemeente geeft de grootste bijdrage (5.000 euro) aan de vervanging van de rolstoelbus van stichting Vervoer en Recreatie, die wordt gebruikt voor het vervoer van mensen in een rolstoel naar familie, ziekenhuis en andere locaties. Van deze subsidieregeling is nog 4.060 euro over. Het college van burgemeester en wethouders doet binnenkort een voorstel, hoe dat geld uitgegeven kan worden.