Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 november 2018

Sport en cultuur voor minima


Nieuwkoop – Wethouder Bernadette Wolters wil 40.000 euro per jaar uitgeven, zodat meer mensen met een laag inkomen kunnen sporten. Hierdoor kunnen die mensen meer sociale contacten opdoen, hun gezondheid gaat vooruit en mogelijk houden verenigingen er nog nieuwe vrijwilligers aan over. Het is een win-win-win situatie, aldus de wethouder.

Als de gemeenteraad haar goedkeuring geeft, dan kan iedere volwassene die tot en met 110% van het sociaal minimum krijgt, gebruik maken van deze 'Sport en cultuur is voor iedereen' regeling. Maar liefst 1.000 inwoners komen hier voor in aanmerking; Wolters verwacht, dat het eerste jaar zo'n 150 mensen daadwerkelijk van deze regeling gebruik zullen maken.

Dit initiatief zorgt ervoor dat de minimuminkomers lid kunnen worden van een sportclub of culturele vereniging. Wie zich meldt voor deze regeling, krijgt dan geen geld; het lidmaatschap wordt door Volwassenenfonds Sport & Cultuur betaald aan de club. Als er bijvoorbeeld sportschoenen gekocht moeten worden, ontvangt de sporter een tegoedbon om schoenen te kopen. Zo wordt voorkomen dat het geld voor deze sport- en cultuurregeling voor andere doeleinden wordt gebruikt.