Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 november 2018

Verkeersmaatregelen Kerkweg

Ter Aar – Met de komst van de 'tijdelijke' Vomar-supermarkt achter de Intratuin moet ook de Kerkweg voorbereid worden op het extra verkeer. Wethouder Antoinette Ingwersen huurt een adviesbureau in om een zo verkeersveilig mogelijke inrichting te krijgen. Ze wil ook de bewoners van de Kerkweg 'constructief mee laten denken' over een verkeersveilige inrichting van de weg.

Hoewel Ingwersen niet vooruit wil lopen op de conclusies, noemt ze toch een paar veranderingen die doorgevoerd kunnen worden op de Kerkweg. ,,We denken er over om de versmallingen, die er nu zijn, weg te halen. Ook moet je fietssuggestiestroken aanleggen en we overwegen een aslastbeperking, waarbij te zware vrachtwagens niet door de Kerkweg mogen.''

Maar gaat het verkeer niet juist harder rijden door het weghalen van de wegversmallingen? De wethouder haalt de Zevenhovenseweg als voorbeeld aan: “Die weg is veiliger geworden door het weghalen van de versmallingen en door de aanleg van drempels is de snelheid verminderd. Voor de Kerkweg moeten we goed kijken welke combinatie van wegaanpassingen de verkeersveiligheid verbetert.'' Als een adviesbureau later dit jaar aangeeft, welke verkeersmaatregelen er genomen moeten worden, dan worden die nog vóór 1 april 2019 uitgevoerd. Die dag gaat de Vomar supermarkt namelijk open.