Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2019

Zorgen over verbreding A4


KAAG EN BRAASSEM – Een verbreding van de A4 moet niet ten koste gaan van de bedrijven op de Lasso en aan de Sotaweg. Het gemeentebestuur heeft dit in een reactie laten weten aan het Ministerie van IenW. Liever ziet het gemeentebestuur, dat het A4-aquaduct op dezelfde locatie herbouwd wordt. Het standpunt van de gemeente wordt hierbij ondersteund door onder meer Naktuinbouw en ondernemers op het bedrijventerrein.

De rijksoverheid heeft een potje van 150 miljoen euro vrijgemaakt om het laatste stuk van de A4 te verbreden naar twee keer vier rijstroken. Hierdoor zullen veel files tot het verleden behoren en dat zorgt voor minder frustratie voor de verkeersdeelnemers en het leidt ook tot minder schade aan de economie. Bovendien vaart het milieu er wel bij, want filerijdende auto's en vrachtwagens zorgen voor veel meer CO2-uitstoot.

Het gemeentebestuur is daarom niet tegen een verbreding van de A4, maar pleit voor het behoud van de huidige bedrijven aan de oostkant van deze snelweg. ,,Familiebedrijven zouden voor de gemeente verloren kunnen gaan, alsmede het aantal arbeidsplaatsen dat zij bieden'', laat het college weten. Het ministerie van IenW bepaalt later dit jaar, hoe de verbetering van de A4 vanaf 2023 wordt aangepakt.