Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 mei 2019

Dodenherdenking in Kaag en Braassem

KAAG EN BRAASSEM – Op zaterdag 4 mei vinden er meerdere dodenherdenkingen plaats in Kaag en Braassem. Dit jaar is het thema van Het Nationaal Comité 4 en 5 mei: ‘Geef vrijheid door – in vrijheid kiezen’.



In Roelofarendsveen begint de ceremonie om 19:00 uur. Na meerdere muzikale intermezzo’s lezen basisschoolleerling verhalen en gedichten voor. Wethouder Yvonne Peters houdt een toespraak. Om 20:00 uur is dan de twee minuten stilte en wordt afgesloten met het zingen van het Wilhelmus. Daarna worden kransen gelegd door onder meer Oud-Indiëgangers en de gemeente.



Op Kaag en Buitenkaag begint de plechtigheid om 19:30 uur met een stille tocht vanuit het dorpshuis De Ontmoeting, Hoofdweg 2036 in Buitenkaag richting het monument. Na de twee minuten stilte houdt wethouder Inge van der Meer een korte speech, lezen kinderen gedichten voor en worden kransen gelegd.



In Leimuiden wordt vanaf 19:00 uur eerst een kerkdienst gehouden in de Dorpskerk. Na de twee minuten stilte houdt wethouder Petra van der Wereld een speech en worden kransen gelegd. Burgemeester Marina van der Velde spreekt tijdens de dodenherdenking in Woubrugge, waar de deelnemers om 19:30 uur verzamelen op het parkeerterrein bij Verzorgingstehuis Woudsoord. Na een fakkeloptocht richting de herdenkingsplaats, de twee minuten stilte en het kransen leggen is er de mogelijkheid om in het gebouw ‘Immanuel’ wat te drinken.