Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juni 2019

,,Dankbaar en trots’’


Lintje en erepenning voor Karin van der Kaaden

KAAG EN BRAASSEM – Na meer dan 25 jaar actief te zijn geweest in de politiek nam voormalig CDA-fractievoorzitter Karin van der Kaaden maandag 27 mei afscheid van de gemeenteraad. Ze werd niet alleen verrast met een lintje, maar ook met de erepenning van de gemeente Kaag en Braassem. Van der Kaaden oogstte niets dan lof van onder meer burgemeester Marina van der Velde.

Van der Kaadens politieke carriere begon bij het CDJA en ook zette ze zich onder meer in voor Ranonkel en de Gondelvaartcommissie. ,,Alles bij elkaar ben je zo’n 35 jaar politiek actief’’, kon Van der Velde melden. Als fractievoorzitter was Van der Kaaden ,,zachtaardig waar mogelijk en gedecideerd waar nodig. Je bent een Veense in hart en nieren. Geboren en opgegroeid op de Kakelburcht in Roelofarendsveen ben je er meer dan in geslaagd om een bijdrage te leveren aan de samenleving. Je zegt wat je doet en doet wat je zegt. Je bent een verbinder en bruggenbouwer. Onze gemeente is mede daardoor gegroeid en uitgegroeid tot een stevige en zelfstandige gemeente waar we trots op kunnen zijn.’’ Hierop overhandigde de burgemeester de Erepenning van de gemeente Kaag en Braassem aan de nestrix van de raad.

Ook PRO-fractievoorzitter Ruud van der Star sprak namens de raad mooie woorden over Van der Kaaden. ,,Verbinden is jouw toverwoord. Je werd ook wel eens gekscherend Karin van de kaders genoemd. Je besluit om er uit te stappen is stoer. Vervelend voor de gemeenschap, maar fijn voor jouw familie. Dank voor alles.’’

Van der Kaaden was twaalf jaar lang fractievoorzitter voor het CDA en deze taak is overgenomen door Anja de Rijk. Bij het uitspreken van haar afscheidsspeech moest De Rijk meerdere malen haar tranen bedwingen. ,,Nog vóór de gemeenteraadsverkiezingen wisten we dat deze dag zou komen. Het is een hele eer dat ik als groentje in de raad en versgebakken fractievoorzitter jou mag toespreken. Je werd in 2006 de eerste vrouwelijke lijsttrekker in de voormalige gemeente Alkemade. Je was onverbeterlijk in structureel te laat komen; de Veense vijf minuten. Je kon wat langdradig en detaillistisch zijn en delegeren vond je lastig. Maar jij bent het beste, als op je weg een beetje tegenwind is. Waar velen zich dan gewonnen zouden geven, doe jij dat niet.’’

Van der Kaaden gaat onder meer de zorg van een naaste familielid op haar nemen; samen met andere mensen van haar familie. Als dank voor haar diensten werd ze benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ze laat weten ‘overdonderd’ te zijn. ,,Ik ben dankbaar en trots, voor wat ik geleerd heb en de mensen die mij gesteund en geïnspireerd hebben. Enorm dankbaar ben ik voor de ruimte die mijn vrienden, familie en gezin mij gegeven hebben. Alle verjaardagen die ik heb moeten laten lopen, de avonden dat ik er niet was, het gemopper soms en de grapjes. Zonder jullie had ik het echt niet gekund.’’ Van der Kaadens stoel in de gemeenteraad wordt ingenomen door Ronald Wesselink (CDA); hij werd maandag 27 mei officieel benoemd.