Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juni 2019

Enquete


OEGSTGEEST – Al jaren staat de VVD bekend als een groot tegenstander van een referendum. Toch gebruikt deze partij de resultaten van haar eigen referendumpje, om een besluit te nemen voor de gemeenteraad.

In Oegstgeest zijn veel mensen tegenstander van de komst van een wandelpad langs het Oegstgeester Kanaal. Nadat de raad in december 2017 had besloten, dat zo’n wandelpad een leuk idee was, werden de politici overstelpt met klachten en protesten. En dus besloot de VVD een eigen enquete op te stellen.

Raadslid Marcus Rolloos (VVD) kondigde de resultaten aan: ,,Het is het goed recht van inwoners om hun mening kenbaar te maken. We hadden niet verwacht, dat zoveel mensen tegen het in december 2017 genomen besluit zouden zijn. We hebben een enquete gehouden waarop 400 mensen hebben geantwoord. We hebben geprobeerd om tegenstanders te mobiliseren. Ruim 60% was voorstander van de komst van het wandelpad. Ongeveer 50% zonder enige conditie en bijna 11% onder enige voorwaarde. Deze vorm van participatie is geslaagd. Het signaal is duidelijk. We willen het besluit van december 2017 niet herzien.’’