Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juni 2019

Puzzel


OEGSTGEEST – Volgens gemeenteraadslid Vellema (D66) zijn de basisscholen niet blij met de gemeente, waar het gaat om het regelen van zaalhuur voor het komende schooljaar. Zij kaartte dit punt aan tijdens de raadsvergadering van dinsdag 28 mei.

Vellema stelde: ,,De gemeente heeft een wettelijke zorgplicht met betrekking tot het bewegingsonderwijs voor scholen. Gesprekken zijn gaande over het inroosteren van gymzalen Poelweide en de Kuyl. Maar de communicatie daar tussen de ambtenaar en de scholen verloopt niet helemaal vlekkeloos. Er is een rooster gemaakt vanuit de gemeente, dat niet helemaal in overleg is gebeurd met de basisscholen. Hoe wordt daar gecommuniceerd?’’

Wethouder Nieuwenhuis gaf hierop aan, dat het regelen van zaalhuur voor gymlessen ieder jaar weer een ‘puzzel’ is. ,,Het gymrooster met scholen is toch weer rondgekomen. Problemen over communicatie is ons niet bereikt.’’ Verder liet Nieuwenhuis op verzoek van Vellema weten, dat hij in gesprek gaat met sportverenigingen om te kijken of zij hun faciliteiten beschikbaar willen stellen voor gymmende basisschoolleerlingen.