Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 juni 2019

Keihard knallen


KAAG EN BRAASSEM – Wateraso’s verpesten het plezier van veel vakantiegangers in de polder. Met hun speedboten knallen ze keihard langs andere watergebruikers en dat leidt tot veel frustratie. Gemeenteraadslid Thijs Mooren (CDA) roept het college van burgemeester en wethouders ter verantwoording.



Het probleem van de vaargasten, die zich de aquaversie van Max Verstappen wanen, speelt al vele jaren. Er wordt weliswaar gecontroleerd door de politie en dat heeft geleid tot enkele bekeuringen. Maar die boetes zijn met 90 euro een lachtertje, in vergelijking met wat je in Kaag en Braassem voor een snelvaarvergunning moet betalen; 275 euro. Mooren baalt van de wateraso’s en hij laat weten, dat de speedboten zorgen voor schade aan de oeverbeschermingen en omliggende percelen. Hij pleit voor extra handhaving. ,,Snelvaarders brengen andere waterweggebruikers in gevaar. Dat is niet acceptabel.’’