Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 oktober 2019

Nederlands Kampioenschap Bonaken


LEIMUIDEN – Op zaterdag 2 november wordt in Café Keijzer het Nederlands Kampioenschap Bonaken gehouden. Voor de twintigste keer strijden de kaarters dan voor de hoogste eer.



Dit traditionele kaartspel behoort tot het Immaterieel Cultureel Erfgoed en er is zelfs een ‘Bonaken Academie’, aldus Wim Buskermolen, voorzitter van de Stichting Bonaken Nederland. Alle inwoners van Leimuiden (en iedereen die buiten dit dorp woont) krijgen de kans om Nederlands Kampioen te worden. Ook als je niet kunt bonaken. Voor deze mensen wordt voorafgaand aan het NK een spoedcursus Bonaken georganiseerd.



De bijeenkomst op vrijdag 18 oktober duurt van 20:00 tot 22:30 uur en op zaterdag 26 oktober van 15:30 tot 18:00 uur. Aspirant-Bonakers kunnen zelf kiezen hoeveel bijeenkomsten ze bijwonen. Tijdens de bijeenkomsten worden de grondbeginselen van het Bonaken spelenderwijs onderwezen. Buskermolen: ,,Bonaken is een fascinerend spel. Het is mooi, dat we met de Bonaken Academie spelers de fijne kneepjes van het spel kunnen bijbrengen. De cursusavonden zijn zowel geschikt en bedoeld door beginners als spelers die het spel al vaker hebben gespeeld.’’



Aanmelden voor die cursus of voor het Nederlands Kampioenschap kan via www.bonaken.nl