Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 december 2019

Spitspaal weg


OEGSTGEEST – De spitspaal op de Almondeweg verdwijnt; dit voorstel van Lokaal en mede ingediend door de VVD werd aangenomen door een meerderheid van de gemeenteraad.

De spitspaal op de Almondeweg is bedoeld om sluipverkeer door de Dorpsstraat richting Rijnsburg te voorkomen. Maar tot het voorjaar van 2022 is er helemaal geen autoverkeer mogelijk en dus komt er ook geen sluipverkeer door de Dorpsstraat. Er zijn twee bedrijven, die veel last hebben van die spitspaal; een antiekhoeve en een garagebedrijf. Ook inwoners balen van deze wegafsluiting, zo liet Lokaal-fractievoorzitter Eelke van den Ouweelen weten.



Alleen het CDA wilde de spitspaal behouden. Raadslid Mandema: ,,Het gaat niet alleen om het sluipverkeer, maar ook het fietsverkeer. De schoolkinderen uit Rijnsburg maken zeer frequent gebruik van de dijk; zij, en kinderen uit Teylingen die naar Leiden gaan en langs het Groene kerkje fietsen, maken gebruik van deze weg.’’ Maar zijn woorden maakten geen indruk op de overige politici.



Ook wethouder Huizing liet weten, dat de spitspaal na 19 jaar kan verdwijnen. Maar het gemeentebestuur houdt wel in de gaten, of de verkeerssituatie daar veilig blijft. ,,We hebben Nieuw Rhijngeest er bij gekregen en er is in Rijnsburg een nieuwe wijk in ontwikkeling. We willen ons ook het recht voorbehouden, als er gevaarlijke situaties optreden of een te zware belasting voor de omgeving, dat we alsnog kunnen voorstellen om de paal omhoog te doen.’’