Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2019

Wens voor kleine windmolens


Nieuwkoop – Het moet mogelijk zijn om in de gemeente Nieuwkoop kleine windmolens te plaatsen. Dat vinden althans de politieke partijen D66, CDA en SGP-ChristenUnie. Zij roepen donderdagavond de overige raadsleden op om dit voorstel te steunen.

In 2016 stemde de gemeenteraad van Nieuwkoop nog tegen de komst van windmolens. Maar omdat er in Kaag en Braassem al kleine windmolens van maximaal 25 meter staan, zou dat volgens de indieners ook in Nieuwkoop mogelijk moeten zijn. Dit past in de duurzaamheidstrend en bovendien zijn er volgens de initiatiefnemers van dit voorstel bij de gemeente al concrete aanvragen van inwoners binnen gekomen, om zo’n windmolen te plaatsen.