Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 februari 2020

Venetië


ROELOFARENDSVEEN – Het lijkt alleszins mee te vallen met de toeristentrekkende plannen voor de Braassemboulevard. De oude ambities van vijf meter hoge tulpensteigers zijn overboord gegooid. Onderzoekers van het bureau IMOSS presenteerden vorige week de mogelijke activiteiten, die op de Braassemboulevard wél uitgevoerd kunnen worden.

Hierbij is sterk rekening gehouden met de wensen van de omwonenden, die enkele weken geleden mochten laten weten, wat ze wél en niet fijn vinden in hun omgeving. Niemand zit, zo blijkt, te wachten op megagrote popconcerten op het water, die duizenden bezoekers trekken. In plaats daarvan zijn er geen bezwaren tegen de komst van een vissteiger, oplaadpunten voor elektrische fietsen of een vlonderpad langs het water.

Ook zou er een strandje met ligweide willen komen, al is het nog maar de vraag welke omwonenden uitzicht op dat strandje willen hebben. Speelplekken voor kinderen, picknickbankjes, informatieborden en bijenkasten zijn ook welkom. Ook kleinschalige horeca behoort tot de mogelijkheden. Volgende maand komt IMOSS met een voorstel over de locaties waar deze ‘toeristentrekkende activiteiten’ precies geplaatst kunnen worden. En als de raad hier vervolgens toestemming voor geeft, dan wacht de gemeente Kaag en Braassem tot er ondernemers zijn, die willen investeren om van de Braassemboulevard hét Venetië van het Groene Hart te maken.