Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 maart 2020

Bebouwing


LEIMUIDEN – Het college van burgemeester en wethouders blijft de plannen ondersteunen voor nieuwbouw op Vriezekoop 71a. Tussen de huizen op de nummers 71w en 73 komt een nieuwe woning. Hiervoor worden 900 m2 aan kassen, een schuurtje en 1,65 hectare aan sierteelt verwijderd. ,,Het initiatief om op deze plek één woning te realiseren zal een kwaliteitsimpuls geven aan het gebied en een 'gat' opvullen in het bestaande lint langs de Vriezekoop/Drecht’’, zo staat in ambtelijke stukken.

Dus huizen zijn mooier dan natuur? Wethouder Yvonne Peters: ,,Het is niet het verwijderen van vrij uitzicht en natuur. Maar kassen en een schuurtje gaan weg en een niet in gebruik zijnde productielocatie wordt gesloopt. Het opruimen van het glas zorgt voor kwaliteitsverbetering. In ruil daarvoor komt er veel minder bebouwing voor terug.’’ Volgens de wethouder past dit bouwplan in de provinciale Ruimte voor ruimte regeling.