Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2020

Woonwijk


ROELOFARENDSVEEN – Op het achtererf Zuideinde 80B mogen acht vrijstaande woningen komen. De eigenaar had het liefst tien van zulke huizen gebouwd, maar dat vindt het gemeentebestuur een beetje veel van het goede.

,,Voor wat betreft het aantal te realiseren woningen vinden wij tot maximaal acht woningen stedenbouwkundig wenselijk en verantwoord. Bij maximaal acht woningen wordt in stedenbouwkundige zin nog aangesloten bij de massa van de lintbebouwing van het Zuideinde. Bij  realisatie van tien woningen ontbreekt de aansluiting bij aard en schaal van het landschap en bestaande structuren en kan er afbreuk van de ruimtelijke kwaliteit ontstaan. Door de uiterste twee te realiseren woningen aan de oostzijde van het perceel te verwijderen uit het plan en deze ruimte in te vullen door de functies groen en water wordt de ‘zachte’ overgang tussen woonfunctie en recreatiefunctie door toename van groen en water versterkt.’’ De perceeleigenaar mag van het college van b en w namelijk ook nog vier recreatiewoningen van zestig vierkante meter bouwen.