Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 april 2020

Zelfwoonplicht


Noordwijk – In de gemeente Noordwijk moet een zelfwoonplicht ingevoerd worden. Hiermee kan de gemeente ingrijpen, als huizen onderverhuurd worden. Dit plan van CDA-raadslid De Mooij werd gesteund door het college van burgemeester en wethouders.

De ‘zelfwoonplicht’ geldt al bij het project Offem-Zuid voor de gronden van de gemeente waar de huizen op staan. Maar De Mooij zag een website, waaruit bleek dat er toch woningen verhuurd worden in Offem-Zuid. Het college laat weten, dat ‘zelfbewoning’ alleen geldt voor de sociale koopwoningen en niet voor het (middel)dure en topsegment. Het is de bedoeling dat de ‘zelfwoonplicht’ de komende jaren ook bij andere bouwprojecten wordt ingevoerd.