Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2020

Gemeente wil strandondernemers ter wille zijn

Noordwijk - De Vereniging belangenbehartiging strandpaviljoenhouders, exploitanten en eigenaren aan het Noordwijkse strand hoeven van het gemeentebestuur hun tenten voor de wintermaanden niet af te breken.

Wel moeten B.E.A.C.H., Bries, Bubbels, Koele Costa, Tulum, Van Roon, Witsand en de Zeester ook nog toestemming krijgen van de Uni van Waterschappen en het Rijkswaterschap. Daarnaast eist de gemeente, dat de strandondernemers twee vergunningen aanvragen voor zowel het tijdelijk mogen afwijken van het bestemmingsplan als een regeling om schade-aansprakelijkheid van de gemeente te voorkomen.

Met het niet hoeven afbreken en opbouwen van de strandtenten besparen de ondernemers kosten. De strandtenten mogen in de wintermaanden overigens niet open gaan.