Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2020

Twee gebouwen voor twee scholen

Noordwijk – De gemeenteraad moet eind dit jaar besluiten over een voorstel voor het realiseren van een beter schoolgebouw voor basisschool Wakersduin. Dan wordt ook duidelijk, of het huidige pand duurzaam gerenoveerd wordt, of dat de leerlingen in een nieuw schoolgebouw worden ondergebracht.

Dichtbij aan de Hoogwakersbosstraat 14 staat De Noordwijkse School, die in 2008 is opgericht. Deze school groeit vanwege de enorme populariteit uit haar jasje en de wens bestaat al langer om alle leerlingen in één hoofdgebouw onder te brengen. Nu zitten de kinderen van groepen 1 tot en met 3 namelijk nog in een deel van het DPO-gebouw. Het gemeentebestuur houdt er rekening mee, dat deze wens In 2022 vervuld wordt. Tegen die tijd moet er óf een extra aanbouw komen op een deel van het schoolplein of komt er een complete nieuwbouw voor de leerlingen van De Noordwijkse School.

Gemeenteraadslid Taetske Visser (Puur) opperde onlangs, dat er één gebouw komt, waar beide scholen samen gebruik van maken. Maar dat zit er niet in. Zowel Sophia Scholen (waar Wakersduin toe behoort) als het bestuur van De Noordwijkse School willen hun eigen identiteit behouden.