Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 oktober 2020

Een ton per jaar om ondermijnende criminaliteit te bestrijden

Hillegom – Om ondermijnende criminaliteit tegen te gaan, zal Hillegom 94.170 euro per jaar investeren. Datzelfde bedrag dragen ook Lisse en Teylingen bij; met dit geld moeten zaken als drugscriminaliteit, arbeidsuitbuiting en witwassen beter aangepakt worden.

Burgemeester Arie van Erk verwijst naar regio’s als Amsterdam en Haarlemmermeer. De handhavingsinstanties daar zijn al langer bezig met het aanpakken van die ondermijning. En dat zorgt ervoor, dat het criminelen soms te heet onder de voeten wordt en zij gaan uitwijken naar andere regio’s. ,,Je merkt nu al een waterbedeffect’’, aldus Van Erk. De gemeente Hillegom is al zo’n anderhalf jaar bezig met het aanpakken van crimineel gedrag en dat heeft onder meer geleid tot 46 zaken aan drugscriminaliteit, veertig gevallen van witwassen, één zaak van illegale prostitutie en twee gevallen van het uitbuiten van arbeiders.

De raadsleden willen in de toekomst op de hoogte gehouden worden van de resultaten, maar gaan volgende maand akkoord met het uitgeven van de kleine ton euro’s extra voor de bestrijding van ondermijnende criminaliteit.