Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 oktober 2020

Karton niet pletten is ‘gedragsprobleem’

Noordwijk – De papiercontainers raken heel snel vol, doordat inwoners steeds vaker karton in de bakken stoppen.

Sinds de uitbraak van corona bleven inwoners meer thuis en bestelden spullen via internet. Al die verpakkingen worden weggegooid, maar het karton wordt vaak niet klein gemaakt. De gemeente leegt de ondergrondse containers vaker en de hoeveelheid papier en karton dat dit jaar is ingezameld ligt in Noordwijk zo’n 10% hoger. Doordat de gemeente extra bovengrondse containers heeft bijgeplaatst, komt het minder vaak voor dat ze vol zijn en dat mensen hun oud papier naast de bakken zetten. Het gebeurt echter nog wel.

Het gemeentebestuur wil op 31 december stoppen met de bovengrondse papiercontainers. ,,Mensen maken het karton niet klein en blijven de grote dozen ernaast zetten. Al dan niet omdat de niet verkleinde kartonnen dozen verstoppingen veroorzaken. Met name in de weekenden blijft dit een probleem als er veel wordt aangeboden. Het is met name een gedragsprobleem.’’ Het college van burgemeester en wethouders hoopt, dat een betere communicatie over het niet bijplaatsen van oud papier beter zal helpen, dan het aanbieden van extra afvalcontainers.