Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 oktober 2020

Weinig steun politiek voor Zwarte Piet motie

Noordwijk – De ‘Zwarte Piet’ motie van GroenLinks-fractievoorzitter Louis Koppel maakte in de vroege ochtend van woensdag 30 september tijdens de besluitvormende raadsvergadering geen schijn van kans.

Koppel riep de overige gemeenteraadsleden op, om organisaties in de gemeente Noordwijk ,,aan te moedigen zwarte piet niet meer te gebruiken, net als het sinterklaasjournaal en de landelijke intocht. We willen Zwarte Piet niet als figuur verbieden, maar vooral als verschijningsvorm.’’

De overige politici namen nauwelijks de moeite om serieus op dit voorstel in te gaan. Al gaf Bruisend-Noordwijk-fractievoorzitter De Moor wel aan: ,,Zwarte Piet is zwart geworden toen hij door de schoorsteen kwam om cadeautjes aan de kinderen te geven. Het heeft niets te maken met racisme. We hebben geen behoefte om dit onderwerp te politiseren.’’ Uiteindelijk stemden toch nog vier raadsleden voor de motie ‘Sinterklaas voor alle kinderen’ en waren 22 politici tegen.