Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 november 2020

Bijen blijven welkom

Noordwijk – Er komen regels voor het houden van bijen in de gemeente Noordwijk.

Maar voor de huidige imkers zal er weinig veranderen, zo kreeg inspreker Vincent Heemskerk (zelf fervent imker) dinsdagavond te horen tijdens een raadsvergadering. Hoewel in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) komt te staan, dat binnen een afstand van 30 meter van woningen het verboden is bijen te houden, zijn er uitzonderingen mogelijk.

Met bijvoorbeeld het plaatsen van een schutting of heg kan voorkomen worden, dat mensen in de vliegroute van bijen komen. Burgemeester Wendy Verkleij verzekerde: ,,Afhankelijk van waar zijn bijen staan, wordt er een vergunning verleend of niet. Maar dat zal geen probleem zijn. We zijn erg blij met hem als imker. De honingbij wordt absoluut niet uit de gemeente gezet.’’