Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 november 2020

DOEN! wil scheidingshotel

Noordwijk – Als het aan de fractie DOEN! ligt, komt er zo snel mogelijk een scheidingshotel.

Fractievoorzitter Astrid Warmerdam nam het dinsdagmiddag op voor de zogeheten ‘spoedzoekers’: mensen die bijvoorbeeld in scheiding liggen en acuut op zoek zijn naar een tijdelijk onderkomen, waardoor ze niet meer met hun ex-partner in één woning hoeven te leven. Een ‘scheidingshotel’ zou hier een oplossing voor kunnen zijn.

In de gemeente Teylingen bleek de realisatie van zo’n scheidingshotel financieel niet haalbaar. Warmerdam opperde: ,,Misschien is zo’n scheidingshotel mogelijk wanneer het Bollenstreek-breed wordt aangepakt.’’ Warmerdam steunt het, dat het college van burgemeester en wethouders hierin een voortrekkersrol wil spelen.