Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 november 2020

Geen hogere rioolbelasting voor versteende tuinen

Hillegom – Fractievoorzitter Dick van Egmond (GroenLinks) dient nog geen voorstel in om inwoners met versteende tuinen een hogere rioolbelasting te laten betalen.

Donderdagavond kondigde hij aan, dat hij hier eerst meer onderzoek naar laat doen. Ook de door hem aangekondigde motie over een kapverbod zet Van Egmond nog niet door.

Hetzelfde geldt voor een voorstel, dat huurders een waardebon van 70 euro van de gemeente krijgen, om daarmee duurzame producten, zoals LED-lampen aan te schaffen. Hierover stelde Van Egmond: ,,Er komt een nieuwe regeling van het Rijk waarbij ook huurders een waardebon ontvangen. Dat maakt onze aangekondigde motie overbodig.’’ Wethouder Karin Hoekstra gaf aan, dat deze duurzaamheidssubsidie voor huurders waarschijnlijk in 2021 beschikbaar komt.