Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 november 2020

Voor de gek

Noordwijk – Een OZB, die in 2022 met maar liefst 34,9% omhoog gaat; dat doet de haren van PUUR-fractievoorzitter Taetske Visser ‘te berge rijzen’.

Het college van burgemeester en wethouders stelt deze stijging van de huizenbelasting voor, omdat een andere inkomstenbron wegvalt. Van de Rijksoverheid mag de precariobelasting (op kabels en leidingen) vanaf 2022 namelijk niet meer worden geheven. Maar PUUR is het er niet mee eens, dat de woningbezitter hiervan het haasje moet worden.

Visser noemt het gemeentebestuur ‘ongeloofwaardig’: ,,Zo stellen zachte beloften van niet stijgende woonlasten niets voor!! De Noordwijker laat zich niet graag voor de gek houden.’’